4 nyomós érv, hogy a következő csapatépítőt egy hajóra szervezd – csapatépítő vitorlázás

Csapat, kaland, Tatra!

A vitorlázás kiváló csapatépítő tevékenység, hiszen érthető kommunikációt, gyors döntéshozatalt és hatékony csapatmunkát igényel. Talán nem is gondolnád, de a vitorlázás megkönnyíti a stratégiai tervezést és fejleszti a problémamegoldó készségeket. Ráadásul egy hajó vagy egy katamarán teljesítményének maximalizálása rendkívül hasonlít egy vállalat eredményes működtetéséhez.

 

A hajózás remek csapatorientált sport, ami javítja a kommunikációt, az együttműködést és a vezetői képességek fejlesztését.

 

A vitorlázás bármilyen munkakészséghez hasonlítható. A sok kihívás, amivel vitorlázás közben szembe kell nézni, és az a tény, hogy a csapat együtt néz szembe velük, olyan tényező, ami erősíti az összetartozás érzését és a bizalmat.

4 nyomós érv, hogy a következő csapatépítőt egy hajóra szervezd

Nézzük meg egy kicsit közelebbről, milyen előnyei vannak a csapatépítő vitorlázásnak!

1 Fejleszti a csapat kommunikációs készségeit

A kommunikáció elengedhetetlen, amikor te és a csapatod egy hajón tartózkodtok. A kikötőből való kiszállástól egészen a nap végi kikötésig a vitorlás manőverezése és navigálása azt jelenti, hogy mindenkinek együtt kell működnie. Ahhoz, hogy biztonságosan eljussunk A-ból B-be kulcsfontosságú a kapitány és a ’legénység’ világos és hatékony kommunikációja.

Sok csapatunk esetében előfordult már, hogy nem feltétlen a menedzsert nevezték ki irányítónak, hanem mindenkinek megadták a lehetőséget az irányításra. Miért jó ez? Az emberek, akik felelősséget kapnak a kezükbe, magabiztosabbá válnak, és ezt a tulajdonságot magukkal viszik az irodába is.

2 Ösztönzi az egészséges versenyszellemet

Ha a csapat tagjai elsajátítanak pár vitorlás készséget a kapitánytól, miért ne lehetne egy kis mini versenyt szervezni a túrán? A verseny és a kaland érzése teljes mértékben átültethető a munkanapokba is. Trófeákkal vagy oklevelekkel jutalmazva pedig az eredmény olyan lesz, amire a csapat büszke lehet, és még hónapokkal később is emlékezni fognak rá. Az ÖrömKék katamaránunkon lehetőség van pszichológus/coach bérlésére is, aki örömmel segít a versenyszellem fejlesztésében.

3 Erősíti az összetartozás érzését

A vitorlázás természeténél fogva a csapatmunkáról szól. A szél fúj, a hajó imbolyog a vízen, az időjárás bármikor megváltozhat, a cél pedig az, hogy a hajót együtt vigyük át a vízen. Mindenkinek fontos szerepe van abban, hogy az utazás sikeres legyen. A csapatépítő vitorlázás erősíti az összetartozás érzését különösen akkor, ha a meglévő kollégákat szeretnétek jobban összehozni, ha sokan home office-ban dolgoznak vagy új kollégákkal bővül a csapat.

4 Befogadó környezetet teremt

A vitorlázás minden korosztály és képességű ember számára élvezhető tevékenység, hiszen nincs hozzá szükség különleges képességekre. Ez az, ami miatt egy vitorlázással töltött nap ideális befogadó környezet egy csapateseményhez. A kapitány mindenkinek megmutatja a hajó fontos részleteit és a technikáit, hogy a csapat minden tagja vidám és biztonságos napot tölthessen a vízen. Egy csapatépítő vitorlázás lehetővé teszi, hogy a csapattagok olyan tempóban haladjanak, és annyi részt vállaljanak, amennyit bírnak, vagy ami jól esik nekik.

Egy szórakoztató és kihívásokkal teli vitorlázás a vezetőkkel és a kollégákkal biztosan kihozza mindenkiből a legjobbat.

Szerintünk megkönnyebbüléssel hallod azt is, hogy egy ilyen programhoz nincs szükség előzetes vitorlázási tapasztalatra. Csak vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi mindenről gondoskodunk, hogy jól érezzétek magatokat az ÖrömKék katamaránon.

Katamaránunk befogadó képessége 10 fő.

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló cikkek a blogon